Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
20.03.2018.
16:05 > 11:27
Uoči obeležavanja 21. marta, Svetskog dana šuma, planinari i ekološki aktivisti pobunili su se zbog seče šume na Fruškoj gori.
  • dddd

    22.03.2018 12:08
    Национални парк је област земље, често у власништву државе у којој се налази, већим делом заштићена од људског утицаја. Национални паркови су заштићена област Међународног удружења за заштиту природе — Категорија II.
    Амерички национални паркови широко су отворени за туристе и посетиоце из целог света. Руски тип националног парка има веома строге режиме заштите са конзерваторским приступом (ништа се не дира, све је препуштено природи). Број посетилаца сведен је на 10 до 15 дневно, а паркови су отворени једино за научно-истраживачке активности.
  • piksu

    22.03.2018 01:26
    JP bubreg u loju
    U svakoj oblasti o kojoj se "brinu", zaposleni u JP se trude da sve unište. Malo se pravi novih puteva, a stari se ne održavaju.. U reke se ubacuju neprečišćene otpadne vode, zemlja zagađuje opasnim otrovima koji se odbacuju ili zakopavaju bez ikakvog nadzora, zdravstvo nam se raspada- kao i cela infrastruktura, a naši domovi zdravlja su lošiji od evropskih veterinarskih ambulanti.Ggradsko Zelenilo koje ima monopol nad zelenim površinama, nije sposobno ni da redovno zaliva zelene površine, grad je prljaviji no ikad, mada Ćistoća ima preko 600 zaposlenih, u Zoohigijeni muče i ubijaju životinje i od ukupnog budžeta od 75 miliona, oko 1 milion se troši na hranu i lekove za pse zbog kojih su formirani i koje treba da zaštite, masovno se seku najzdravije šume i ostavljaju stara, trula stabla.
    Mada smo već prezaduženi, država u naše ime uzima, ogromne kredite da bi isplaćivala neopravdano velike plate zaposlenih (i nezaposlenih) u administraciji...
    Ovi što uništavaju sve oko sebe, budućnost naše dece i nas samih, neće se sami urazumiti.
    A uveliko je vreme da ih neko urazumi. Nisu oni sposobni ni sebe da organizuju, a državu još manje.
  • Mickey

    21.03.2018 23:47
    @Zlatko
    g.Zlatko za vasu informaciju vi ste izgleda pomesali Kamenicki park i Frusku goru, jer da ste stvarno bili na Fruskoj gori primetili bi sigurno taj horor sta se tamo desava.
  • Јоја Дрвар

    21.03.2018 22:36
    Гола сјеча рулез
    Дрва су да се сјеку , ниће опет,шта се бојите.
  • cure

    21.03.2018 13:33
    zreli
    za siriju
  • Zorana

    21.03.2018 07:50
    Ja sam dipl ing sumarstva
    Dragi komentatori,
    evo da I ja dam nekakav komentar u vezi gore napisanog teksta. Davno su me ucili na sumarskom fakultetu (koliko seze moje pamcenje) da je nacionalni park zasticen, uobicajeno neizmenjen, prostor neprocenjivih vrednosti, kojeg cine jedan ili vise ekoloskih sistema.

    Pored kulturno-istorijskih, odgojno-obrazovnih, rekreativno-turistickih, glavna iliti prvobitna funkcija nacionalnog parka je ocuvanje orginalnih/izvornih vrednosti.

    Fruska Gora je od neprocenjive vrednsti jer:

    -prociscava vazduh
    -stiti naselja I ceste od vetrova I sneznih nanosa
    -stiti od buke
    -prociscava vode I regulise vodni system
    -cuva zivotinjski I biljni svet.

    Iz upravo navedenih razloga, moja malenkost se protivi cistoj seci na podrucju Fruske Gore jer nije isto raditi istu u sumama ili u nacionalnom parku.Posledice takvog cina mogu biti katastrofalne.

    Pozdrav!

    -
  • mrva

    20.03.2018 19:49
    došla stoka i ore dok može za drugo ne zna i ne ume. sišlo s brda i dokpalo se brda i udri! sramota!!!
  • Futog

    20.03.2018 19:15
    Www
    Pisite malo o Karin komercu ekslploatise Dunav unistava nasip zatrpava dunavce..
  • Limanac

    20.03.2018 18:50
    Pustite prirodu da radi svoje
    Pored toga što je Fruška gora šuma, ona je i nacionalni park.
    U civilizovanom svetu u nacionalnim parkovima se ostavlja prirodi da učini svoje, uz što manji uticaj čoveka na njega, baš zato da se vidi šta to priroda zna da uradi i na koji način to radi. Posetioci nacionalnog parka onda dolaze u taj park i to posmatraju i uče jer je to i osnovna svrha nacionalnog parka. Upravljač nacionalnog parka je tu samo da bi sačuvao park pre svega od drugih ljudi (od drugih vrsta ne mora) i obezbedio prirodi da uradi svoj posao koji ona to radi već milionima godina.
    Medjutim, naš upravljač je naravno pametniji od prirode i valjda on zna šta je najbolje za Frušku goru i kada treba nešto saditi ili seći. Ali u tom slučaju to nije uticaj prirode već je to uticaj čoveka koji eto zaboravlja da nije u šumskom gazdinstvu kojeg je on posadio već da je u nacionalnom parku kojeg je posadila priroda.
    Zato gospodo iz NP "Fruška gora" nemojte svoju pohlepu pravdati "pametnom sečom" i koje kakvim glupostima, već radite svoj posao. Čuvajte nam i ne secite Frušku goru. Prosto da ne može biti prostije. Ustvari, možda bi je najviše sačuvali da NE radite ništa.
  • Izbjeglica

    20.03.2018 18:44
    a Vojvodjanin
    Imal odje izbjeglica a da voli ovu Vojvodinu, novu domovinu? Ja vjerujem da ima! Nisam zaboravio kada je ovaj Pajtic predao Vojvodina Sume u ruke beogradjana. Ima i onih koji su dosli kao iz Copiceve osme ofanzive ali cvrsto vjerujem da nas ima koji mozemo ustat i pobunit se protiv ovih od dole sto nas nikad nisu ni prihvatili.
  • Nervirach

    20.03.2018 18:21
    Sada mi je jasno zasto je bila slaba ponuda uglja letos. A dunavca ni za lek. Stigla direktiva. Bice Vojvodina reublika al kada se sve upropasti i opustosi.
  • jeb...la vas drva

    20.03.2018 17:10
    Drvo u zivotu niste posadili. Preko veza ste upali u cuvarske sluzbe. Ni po babu ni po stricevima...vec kako zemo kaze. Nemojte vise braniti Frusku od nelegalne sece. Sve sto ste u zivotu branili...proterali vas, pokrali, jos vas kradu a vi im slike ljubite. Decu su vam proterali iz drzave ej! Je..la vas drva crci cete ne od zime vec od skoticluka.
  • Futog

    20.03.2018 16:42
    Www
    Izbeglice unistise sve!!!
  • Zlatko

    20.03.2018 16:37
    Ajjajaaaaaaaaa koliko komentra zabrinutih ekologa i ljubitelja prirode za koje mogu levu ruku da dam, da sigurno nisu bili na Fruškoj gori od prošlogodišnje prvomajske žderancije roštilja. Kao neko ko svoje svo slobodno vreme provodi na Fruškoj gori i u njoj, odgovorno tvrdim da ima istine u ovome što tvrde iz "nacionalnog parka" da su pojedina stabla "prestarila" i da su za seču. Ko god šeta šumom van obeleženih i pročišćenih planinarskih staza i asflatnog puta, a dobronameran je i iskren, može da posvedoči da ima jako put stabala koji padaju sami od sebe, od starosti, bolesti, truleži.
  • Мунгос

    20.03.2018 16:31
    Потпуно се слажем са колегама коментаторима. И са колегиницама се слажем. Како су кренули да секу Фрушку Гору, упропастиће нас више него што је Марија Терезија упропастила Славонију сечом храстове шуме. Јесте да је направила првокласан намештај у Шенбруну, али зар није могла да води рачуна о томе да шуме нису само стабла, већ је то цео еко-систем флоре и фуруне.
    Ви што сечете шуме, бандо лоповска, зар не мислите на то како ће веверице да сређују јежеве. Такође, како каже колега „Djura“, нормално је да се он увек са Фрушке Горе враћа скењан, због варвара који немају где, него кењају тамо по србијанским ливадама реметећи мирис одрживог еко система.
    Зато свим тим дрвосечама треба у старту укинути пензије, а новац који су зарадили таквом дивљачком сечом, уплатити у ММФ, и самим тим смањити рату коју треба да плаћају њихови унуци да би раздужили те мегаломанске дугове.
    Најважније је то да треба народ образовати, објаснити му то да није све у реду оно што се у Европској Унији ради. Ако Немци секу шуме око Универзитета у Хајделбергу, не значи да и ми треба исто као они, банално као жаба када диже ногу да се поткива као коњ.
  • Đole

    20.03.2018 16:19
    Ne lomite mi bagrenje!
    Ovako je počelo i na Kosovu, osamdesetih.
  • Dođoš

    20.03.2018 15:27
    Autohtoni
    Tako je. Mi dođoši smo za sve krivi!
  • Upućen

    20.03.2018 15:27
    Što se tiče šume vraćene manastirima, dobar deo je obrijan pre nego što je vraćen, ali izgleda da još nije sve vraćeno pa su Vojvodinošumci pohitali po testere.
  • Earth

    20.03.2018 15:23
    Tesko izleciva bolest
    Nije ovo problem NP, ovo je problem drustava, jedne drzave i jednih ljudi.
    Mi smo bolesni jednom gadnom i tesko izlecivom bolescu. Jedini lek za to je najstrozije kazne za sprovodjenje ovakvih i slicnih mera.
    Na zalost riba ne smrdi od repa, ona smrdi od glave.

    Kada bi svako od nas ocekivao da vise nikad ne dovije posao i bude mu ukinuta penzija za ovakav i slican bezobrazluk, mozda i samo mozda ce nam biti bolje.

    https://weheartit.com/entry/176374550
  • тако то

    20.03.2018 15:18
    бива
    Позапошљавали су земе и крајш'нике као чуваре врушке горе ...
    Стигла зорка а стигла и моторка.
    Сјеци није ти то ђед посад'јо.
  • Titov goran

    20.03.2018 14:53
    Palac mladica
    Poznata su nam sađenja onih palac mladica po Novom Sadu i dokle su izrasla takva sađenja.
    Komšija, posečem ti ja taj hrast, gadan je, socijalistički - i lepo ti posadim onu palac mladicu, važi?
  • Maratonac

    20.03.2018 14:50
    Oduvek
    Ovoga je oduvek bilo na Furskoj gori. Uvek je bilo iznenadjenja i novih posecenih delova sume, pa cak i pored maratonskih staza. Sada su izgleda "zemljaci" ukapirali da imaju apsolutnu vlast i da mogu da krenu u masovnije unistavanje sume. Posle ide betoniranje iste. Ali sta vas ovo cudi? Eno srusise stare zgrade i spomenike i grade nekakvu sega mega palatu u sred centra. I nikom nista...
  • nele

    20.03.2018 14:35
    "ko god hoce ovde moze, da hara i pustosi,sve kilavi radovani i nejaki urosi"
  • Vlada

    20.03.2018 14:20
    ---
    Šuma ne nastaje sađenjem posečenog drveća. Šuma nisu samo stabla, nego ceo jedan ekosistem flore i faune. Ovom sečom nanosi se TRAJNA ŠTETA fruškogorskim šumama.
  • Gladius et anus

    20.03.2018 14:16
    Maximus
    Значајним делом Фрушке Горе господари и епископ сремски јер је шума враћена манастирима. Где иде новац од продаје дрвета, то је већ друго питање...
  • ON SALE

    20.03.2018 14:10
    ocekujte uskoro prodaju placeva u srcu Nacionalnog parka, po posebnim uslovima.
    Dovidjenja prijatno
  • Novosadjanka oduvek

    20.03.2018 14:04
    Nesto ne "stima"
    Nisam strucnjak za ovu oblast ali znam da se sve ovo desava nakon vracanja suma popovima. Dub, bukva treba mnogo decenija da naraste kao lepo drvo a takvo zdravoposeceno drvece se prodavalo ne za gradju vec za ogrev.
  • biciklista

    20.03.2018 13:55
    pa oni se finansiraju od toga, naravno da će seći. kao dati vuku ovcu na čuvanje.
  • Иван Грозни

    20.03.2018 13:39
    Ако Фрушка Гора има статус националног парка, онда се поставља питање како је уопште дозвољена сеча, без обира о старости стабала? Као неко ко повремено планинари могу само да потврдим оно што је написано у многим коментарима. Шума се сече и уништава, а не можемо баш видети да се обнавља.
  • Zikina sarenica

    20.03.2018 12:45
    Zasto mnogi ovu horor jamu uporno zovu drzavom ?
  • Maja

    20.03.2018 12:38
    Unistena šuma
    Nadavno sam prosla putem od Venca prema Zmajevcu.
    Zaprepastila sam se koliko je stabala poseceno i kako je šuma proredjena.
    Stvarno tuzno kako se preduzece krije iza termina planska seca.
    Trebace decenije da šuma povrati stari izgled ako je pre toga potpuno ne uniste.
  • Koriolan

    20.03.2018 12:25
    Jednostavna kazna
    2017. Vozač rikše iz Bangladeša, živi je dokaz da mali doprinos može imati i te kakav značaj. Od svoje 12. godine, on svaki dan sadi po jedno drvo. U proteklih 48 godina posadio je više od - 17.500 stabala!!!

  • Miško

    20.03.2018 12:16
    Tako je oduvek
    Moj profesor hemije je u jednom nevezanom razgovoru o hemijskoj industriji pre 40 godina rekao: Sve će to šume platiti. Tada mi to nije bilo jasno, ali danas uviđam smisao. Šume su blagoslov sa neba da se poseku i prodaju: ništa ne ulažeš-čista lova
  • Nedjo od Janjetine

    20.03.2018 12:11
    Samo sjeci da me podseca ta vasa kruska gora na moju kamen'tu domovinu z Bosne!
  • T.T.

    20.03.2018 12:08
    Piše i priča se o tome već dugo. Žurim na svoj privremeno-povremeni posao i neću o osnivaču parka i čiji bi to NP trebao opet da bude pa ću reći samo - biće to uskoro jedna lepa srbijanska livada.
  • Cale

    20.03.2018 11:59
    Ne brinite, sve je to planski - planski sje*avamo Frusku Goru radi malo para u privatne dzepove.
  • Joka

    20.03.2018 11:43
    Napredna seča svega normalnog što postoji.Zrelo je za proteste.
  • leva kurbla

    20.03.2018 11:41
    skreno bih i pažnju na to da drvoseče iza sebe u šumi ostavljaju velike količine smeća (plastična ambalaža, ambalaža od motornog ulja,...) te da po grebenskom putu na mestima gde se vrši utovar debla u šlepere ostaju ogromne fleke od ulja i goriva.
    isto tako, šumski putevi po kojima se izvlači drvo se retko kada vrate u stanje u kom su bili pre toga (ostaju duboki koltrazi, sitno i krupnije granje...).
    katstrofa...
  • Kokakole

    20.03.2018 11:39
    Češće masa iz NS u Crnoj Gori, nego na Fruškoj, pa se iznenadi kada vidi ovako nešto. Uništiše jarani goru, a na moru kod istih tih banja.
  • Novosađanin

    20.03.2018 11:30
    Fruškogorac
    U poslednjih 15 godina, baj jednom nedeljno sam u Fruškoj gori. Desi se i dva do tri puta nedeljno. U grubo, oko 1000 izleta, planinarenja i vožnji bickla. U tom periodu sam prošao preko 30.000 km. fotografisao preko 10.000 slika i snimaka. Ni na jednoj slici se ne vide novi zasadi, a ni svojim očima ih nisam video, pa trvdim da gospoda iz NP, da prostite "ne govore istinu". Pre dvadesetak dana sam na potezu Vrdnik - greben, naišao na ogoljeni predeo u kojem su tri stara trula drveta ostala uspravna, a dva zdrava drveta sa oznakom markacije maratona, su isečena i spremljena za izvlačenje. Imam fotografija koje dokazuju ono što navodim, ali na žalost, neće im se suditi, a trebalo bi. Da li znate da izvozimo drvo u neke zemlje EU, a najmanje smo pošumljen region na kontinentu. Okretajne leđa ovom problemu, će uskoro da košta i nas, i našu decu.
  • Ua testeraši!

    20.03.2018 11:22
    Kakvo očuvanje životinjskog sveta kada usred zime sečete? Pa gde će veverice i ježevi bando lopovska? Sišli ste sa raznih čuka i samo za loženje na tuđa drva znate, vratite se odakle ste došli pa tamo secite ako imate šta! A zgrada u Kamenici renovirana, vozni park obnovljen, sve od seče, ne biste slučajno neki rasadnik otvorili? Ne zna se ko je gori, da li ovi iz Nac parka ili iz Vojvodina šuma.
  • Pionir

    20.03.2018 11:06
    Varvari su među nama
    Gledanje i ćutanje ovog naroda može da se tumači isključivo na jedan način.
    "Gledam, pa prosto ne verujem šta rade?!"
    Jer, nismo navikli na divljake, koji samo o svojoj stražnjici razmišljaju.
    Tu nas je zatrovao socijalizam, razmišljanjem da i drugi misle o zajednici i da to nisu primerci koji samo za sebe znaju.
    Uvek očekujemo pametne ljude na funkcijama.
    A sve vreme dobijamo suprotno.
  • LaneNS

    20.03.2018 11:03
    Imam jedno pitanje za Inženjera šumarstva i pomoćnika direktora Nacionalnog parka "Fruška gora" Konstantin Plužarevića, kako to da prastara stabla koja sečete mogu da dobiju klasu I ili klasu II kvaliteta???
  • ggg

    20.03.2018 10:49
    jel neko video šta su uradili sa drvećem zbog brze pruge? isekli šumu od Sremskih karlovaca do čaortanovaca, ogolili zemlju skroz, uništili iskopine iz rimskog doba i to je kao u redu, sad će još i stanice da nam ukinu
  • Sremac

    20.03.2018 10:38
    Mene ne cudi ovo jaransko ponasanje, to jest, unistavanje. To nije njihovo niti ce ga ikad gledati kao svoje.

    Mene cudi kako mi bezmudo cutimo na svaku njihovu svinjariju i koliko smo servilan i glup narod.

    Ne da me cudi nego me i boli!
  • ex chapman

    20.03.2018 10:29
    Hajdelberg
    to je deo zajedničkog projekta Ministarstva za sečenje šuma i Ministarstva za proizvodnju lažnih univerziteta. tako su i Nemci prvo posekli sve šume u okolini Hajdelberga, da se bolje vidi Univerzitet na snimcima iz drona, koji će biti glavni za privlačenje stranih studenata... NOT
  • Damir

    20.03.2018 10:23
    Pozabavite se ovim novinari!!!
    Sve je po planu, a plana nema ili je iz davnog prošlog vremena. Pitajte ih kada su poslednji put detaljno merili koliko hektara šume ima na Fruškoj. Na Fruškoj gori već godinama ponavljaju podatak da postoji oko 20000 hektara šume. Podatak je još sa početka 70-tih a od tada je šuma neverovatno degradirana. U međuvremenu nisam primetio da je neko precizno premerio te hektare, a oni su bitni jer im je to opravdanje za seču. Evo jedne proste računice. Godišnji prirast listopadne šume iznosi oko 3 kubna metra po hektaru, što znači da je ukupni prirast drvne mase na Fruškoj Gori po tim starim podacima oko 60000 kubnih metara. Nacionalni park svake godine zvanično seče u proseku 50000 kubnih metara drveta (ko zna koliko još nezvanično), a svi svetski standardi u šumarstvu govore da ako želimo da nam šuma bude održiva, ne bi smeli seći više od trećine prirasta, što je oko 20000 kubnih metara. Jadna je naša Fruška Gora sa ovakvim nacionalnim parkom.
  • dule

    20.03.2018 10:22
    Naravno da se sve radi u skladu sa planom i strategijom.

    Plan je da se za što kraće vreme namakne što više para, a strategija je da se što više naseče (povećanje prihoda) a da se ništa ne pošumljava (smanjenje rashoda).
  • Djura

    20.03.2018 10:15
    Ako je ono kod Vrdnika planska seca suma, ja sam onda astronaut! Sta ima planski u tome da dodjes i ogolis celo jedno podrucje gde nakon toga postoji samo nepristupacna shikara!? Fruska gora je vec toliko retka da vise lici na onaj jadni limanski park nego na sumu. Ja sve redje odlazim gore posto se svaki put iz setnje vratim skenjan kada vidim kako se "vodi racuna" (o svojim dzepovima na stetu cele nacije). Zlotvori!
  • marko

    20.03.2018 10:14
    Ja stvarno ništa ne znam o održavanju šuma, pa sam uzeo da malo pročitam po internetu i nađem šta znači "prestarelost sastojine".

    Iz onog što sam pronašao to je termin kojim se označava drveće koje je toliko staro da je neupotrebljivo u drvnoj industriji, pa ga treba uklanjati da ne bi trošilo prostor, vodu, minerale, itd. koje bi mogli otići mlađem i kvalitetnijem drvetu. To mi sve deluje sasvim u redu ako pričamo o šumi koja se gaji za potrebe industrije.

    Fruška Gora je nacionalni park, i svrha nacionalnog parka nije industrija nego upravo suprotno. Bezbroj vrsta gljiva, životinja, i biljaka žive isključivo od trulog drveta odnosno "prestarele sastojine" i kad ovi to odseku šta će onda biti sa tim? Nije poenta samo u tome da bude drveta već da se očuva stanište i raznovrsnost živog sveta.

    Ako ima neko među komentatorima ko se razume u šumarstvo da nam svima bolje da pojasni situaciju jer ovako kako je, objašnjenje koje je dao direktor NP uopšte nema veze sa problemima na koje ukazuju ljudi
  • Kecmar

    20.03.2018 10:14
    Lazovi
    Godinama planinarim i nisam video da su ovi
    iz Nacionalnog parka nesto zasadili,
    a da znaju da poseku, tu im nema ravnog.
    Ova SNS garnitura u NP "Fruska gora"
    ne razlikuje hrast od popinog praseta.
  • Mina

    20.03.2018 10:09
    "Planska" seča
    Dok u Evropi možeš videti kako staro drveće podupiru sa svih strana, da ga što duže sačuvaju i održe u životu, naše drveće, bez milosti, seku, a to se i na fotografijama vidi. Da nam neprijatelji zaposednu državu ne bi se ovako odnosili prema njoj. Država, umesto da nekim merama onemogući grejanje drvetom, na primer povećanjem cene ili subvencijom grejanja na gas, podstiče ovakvo besomučno trošenje budućnosti.
  • Mikica

    20.03.2018 10:03
    Kada bi samo znali šta se sve radi u JP "NP Fruška Gora"...
  • Agronom

    20.03.2018 09:42
    Kakva prestarela šuma? To je sve 40 godina maksimalno. Keš je u pitanju, a seča šume je najbedniji izvor prihoda, najniži oblik "ekonomije". Jedino neko ko se skotrljao s brda može da vidi korist od brijanja Fruške gore. Je*i ga, nije njihovo, a dobro je za furunu.
  • Slika i prilika

    20.03.2018 09:35
    Ništa me ne čudi u ovoj državi nesavesnih i grubih ljudi. Ova donja slika iz FG liči na deo Dunavskog parka, odmah na ulazu sa Bulevara Mihajla Pupina - mrtva stabla u blatu, blato i po šetnoj stazi. Taj deo parka je takav od formiranja klizališta u decembru, ali niko iz Gradskog zelenila i čistoće nije našao za shodno da to uljudi, upristoji.
  • karlovcanin

    20.03.2018 09:28
    mogu nekako i da razumem sto seku treba svakako i posumljavati gde je poseceno ali ne lipom i topolom nego bukvom i hrastom kakve su i posekli, sta cemo deci ostaviti ?!?!?!
  • Rezimski

    20.03.2018 09:26
    Secko
    Nadjite jedno debelo drvo na Fruskoj Gori. Jedno.
    Sve same grancice, najdeblje drvo ko butina odraslog coveka...i na sve to vi mislite da treba jos seci.
  • /

    20.03.2018 09:22
    /
    koliko stara?
  • Ime

    20.03.2018 09:22
    I šta će nam?
    Duga ruka nečijeg uticaja, da ne krivim partiju baš odmah.
    Neko će da se nafatira.
    A "stručnjaci", ne sumnjam da su diplomom overili smrtnost svakog stabla.
    Drva nam i ne trebaju kiseonik će nam proizvoditi najnoviji modeli smartfona.
    Oni napredniji, disaće direktno iz auspuha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna